Месечне архиве: December 2011

22.12.2011.

Тржиште рада и запошљавање као тема емисије ПОСЛОВНИ КРУГ

Поводом објављених налаза студије „Како до бољег извјештавања завода за запошљавање у БиХ?“, представник Центра за истраживања и студије – ГЕА учествовао је у ТВ емисији под називом ПОСЛОВНИ КРУГ у оквиру које се разговарало о улози јавних служби за запошљавање на тржишту рада, њиховој ефикасности као и о улози других актера на тржишту рада … Наставите са читањем Тржиште рада и запошљавање као тема емисије ПОСЛОВНИ КРУГ


16.12.2011.

Догађај у најави: Balkan Peer Exchange

Догађај под називом “Подизање квалитета анализа и заговарања заснованог на истраживању у ери доступних података” ће бити одржан од 21. до 23. фебруара 2012. године у Београду. Овај скуп који заједнички финансира и организује шест различитих донатора, намијењен је представницима тхинк танк и адвоцацy организација које дјелују на подручју западног Балкана.


01.12.2011.

Планиране и спроведене мјере Владе РС и Економска политика

Центар за истраживања и студије ГЕА је аутор анализе питања пада расположивих буџетских средстава ради пораста годишњих рата за отплату јавног дуга те посљедичне потребе прерасподјеле потрошње између ставки административног карактера са једне стране и ставки развојног и социјалног карактера са друге стране.